Fluturas dentar: Ce trebuie să știți?

Fluturas dentar

Un fluturaș dentar, cunoscut și sub numele de proteză parțială, este o opțiune protetică atractivă. Se sprijină pe maxilar și are, de obicei, unul sau mai mulți dinți protetici conectați la el.

Beneficiile fluturașului dentar:

Este una dintre cele mai bune opțiuni de înlocuire temporară a dinților și are de asemenea, foarte mult succes.

Următoarele sunt câteva dintre numeroasele avantaje ale obținerii unui fluturaș dentar:

 • Accesibil – Avantajul principal al utilizării fluturasiilor dentari este că sunt mai ieftini în comparație cu alte alternative pentru proteze dentare. Costul unui singur fluturas dentar este doar aproximativ 25% din costul unui implant dentar.
 • Ușor de fabricat – Fluturasii pot fi fabricați rapid de tehnician . Procesul lor de fabricație necesită mai puțin timp și, în majoritatea cazurilor, le puteți obține în aceeași zi sau a doua zi.
 • Aspect natural – Un fluturas dentar pare relativ natural. Acoperă frumos golurile create de pierderea dinților naturali și vă oferă un zâmbet plin.
 • Stabilizează dinții dvs. existenți – Un fluturas dentar temporar va ajuta dintele dvs. existent să se deplaseze spre golul format de dinții lipsă până când veți obține înlocuitorul permanent.
 • Comod – În plus, un fluturas dentar este foarte ușor de purtat și ușor de îndepărtat și înlocuit.

Fluturas dentar

Cât timp poți purta un fluturaș dentar?

Fluturașii dentari ar trebui să fie purtati temporar în timp ce așteptați ca gingiile să se vindece înainte de a se inseră un implant propriu-zis. Unii pacienți pot prefera să poarte fluturași dentari permanent din cauza costului mai mic sau pentru că sunt ușoare și mai ușor de ajustat.

Fluturașii dentari pot fi o soluție pe termen lung pentru copiii cu vârsta sub 17 ani cărora le lipsesc dinții până când sunt suficient de mari pentru a-și face implanturi. Deoarece aripioarele pot fi rupte sau deteriorate cu ușurință, au nevoie de îngrijire regulată pentru a le menține curate și pentru a îndepărta orice placă și particule de alimente. Acest lucru vă va proteja și ceilalți dinți și gingii.

Poți dormi cu un fluturașul dentar în gură?

Purtarea fluturașului zi și noapte poate pune presiune constantă asupra țesuturilor de sub aripa. Acest lucru poate contribui la deteriorarea oaselor și poate provoca retragerea gingiilor. Purtarea fluturasiilor dentari toată ziua poate provoca, de asemenea, o infecție fungică nedureroasă la nivelul gingiilor. Îndepărtarea lor pentru câteva ore permite gingiilor să respire, așa că vă recomandăm să o scoateți timp de aproximativ 8 ore, lucru pe care îl puteți face în timp ce dormiți.

Costul fluturașului dentar?

Un fluturas dentar este una dintre cele mai puțin costisitoare alegeri de dinte protetic. Cu toate acestea, prețurile pot varia, în funcție de câți dinți veți înlocui folosind fluturașul
și de materialele folosite la fabricarea acestuia.

Pot să mănânc cu un fluturas dentar?

Da. A avea un fluturas dentar face să mănânci mult mai confortabil, deoarece poți mesteca cu ușurință mâncarea. Întrebați medicul stomatolog dacă fluturas dentar este soluția potrivită pentru dvs.

Fluturas dentar

Cum ai grijă de un fluturas dentar?

 • Este simplu să ai grijă de dintele tau. Asigurați-vă că urmați un program regulat de întreținere.
 • Scoateți fluturașul dentar înainte de a merge la culcare în fiecare seară.
 • Curățați-o bine cu o perie pentru proteză după fiecare masă. Curățarea corectă a fluturasului va preveni lipirea bacteriilor care cauzează infecții și a bucăților de mâncare. Folosiți o periuță de dinți cu peri moi, săpun ușor și apă caldă.
 • Păstrați fluturașul într-un pahar cu apă atunci când nu îl utilizați pentru a preveni uscarea lor.
 • Evitați să vă mutați fluturas dentar în gură cu limba. Făcând acest lucru, o va slăbi.
 • De asemenea, este de preferat să îl păstrați scufundat într-un produs de curățare pentru proteze dentare peste noapte de 2-3 ori pe săptămână.
 • Evitați alimentele și băuturile de culoare închisă care vă pot păta aripile, cum ar fi sucul de afine, cafeaua și sfecla.

Alternative la obținerea unui fluturas dentar:

Fluturas dentar nu este singura ta opțiune în cazul în care îți lipsesc unul sau mai mulți dinți. Alte opțiuni includ:

Remedieri permanente

Protezele permanente ale dintelui lipsă d durează mai mult și sunt costisitoare în comparație cu un fluturas dentar:

 1. Punți dentare: Ca și fluturașul , punțile dentare îmbunătățesc, de asemenea, aspectul, forma, alinierea și capacitatea de a mușca a dintelui. În loc să facă parte dintr-o proteză, aceștia sunt dinți protetici atașați direct de dinții existenți sau un implant cu ciment.
 2. Implant dentar: Este un stâlp, asemănător unei rădăcini dentare, care este atașat chirurgical direct de osul maxilarului pentru a ține un dinte protetic. Implanturile nu trebuie să fie ancorate de alți dinți, cum sunt punțile. Spre deosebire de proteza dentară, un implant nu are tendința de a se slăbi în timp. Acestea imită aspectul și senzația și funcționalitățile dinților naturali umani.

Remedieri temporare

Există reparații dentare protetice temporare care durează mai mult decât un fluturas dentar și sunt mai economice în comparație cu reparațiile permanente. Sunt mai scumpe decât un fluturas dentar. Astfel de alternative includ:

Proteză parțială fixă: acestea sunt proteze parțiale atașate de dinții adiacenți. Acestea pot fi folosite numai dacă aveți dinți sănătoși, rădăcini sau implanturi la care să atașați protezele.

Programează-te online  Powered by