Realizarea coroanelor ceramice, de zirconiu, compozit sau metalo-ceramice face posibilă refacerea surâsului, dar au dezavantajul că sunt mai puțin estetice și mai ales, mai puțin conservatoare în comparație cu fațetele dentare. Dintele trebuie redus semnificativ pentru a pune o coroană.

Realizată din ceramică sau zirconiu, coroana dentară este o variantă de acoperire a dintelui, care protejează un dinte deteriorat și slăbit și care se adaptează perfect danturii. Cu siguranță, este mai puțin estetic decât fațeta, dar permite dintelui să-și recapete latura funcțională.

Mai presus de toate, o coroană face posibilă ca un dinte să fie din nou funcțional și apoi estetic. Aplicarea este astfel mai puțin conservatoare, dintele trebuind redus sau chiar devitalizat. Coroana este preferată în cazul cariilor ireversibile, al bruxismului (scrâșnirea dinților care uzează dentiția), sau pentru a reconstrui un dinte rupt sau cu modificări de formă.

Pentru o coroană pot fi folosite materiale mai puțin estetice și mai ieftine, totuși ceramica rămâne materialul care imită cel mai bine dintele natural.

Tipuri de coroane

Solicită o programare