Albirea dentară profesională reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog. Tratamentele pentru albirea dinților sunt eficiente și asigură o dantură sănătoasă și un zâmbet impecabil.
Aspecte esențiale legate de albirea dinților
- În cabinet albirea se realizează cu peroxid de hidrogen sub forma de gel și ar trebui urmată de albirea la domiciliu, pentru rezultate de excepție.
- La nivelul celor două treimi incizale ale dintelui se va observa cea mai mare îmbunătățire a culorii deoarece smalțul este mult mai subțire aici.
- Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Procedura profilaxiei dentare este necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic.
Profilaxia dentară include:
- Detartraj cu ultrasunete
- Periaj profesional
- Air-flow și fluorizare
Albirea dentară cu gutiere Opalescence (la domiciliu)
Procedura este realizată acasă de către pacient. Gelul de concentrație 16% peroxid de hidrogen se aplică în gutiere personalizate ce vor fi purtate timp de 9-14 nopți.
Beneficiile albirii dentare cu gutiere:
- Albirea dentară se realizează treptat, efectul fiind durabil 1-2 ani.
- Gutierele sunt intim adaptate suprafețelor dentare ale pacientului, întrucât se realizează în laborator.
- Datorită materialului confortabil din care sunt confecționate și datorită specificațiilor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului.
Dezavantaje:
- Pentru a avea efectul optim este necesară aplicarea gutierelor pe dinți în timpul nopții.
- Procedura crește riscul apariției sensibilității gingivale și dentare pe parcursul albirii.
Când și cine poate beneficia de albirea dentară profesională?
Noi recomandăm albirea dentară profesională după vârsta de 18 ani, pentru ca pulpa dentară să fie complet dezvoltată.
Cauzele îngălbenirii dinților
Dinții sunt acoperiți la exterior de smalț, un țesut dur alcătuit dintr-o rețea minerală de cristale care are un conținut mic de apă, de numai 2%. Suprafața smalțului este acoperită cu numeroși pori, în care pot pătrunde particule din alimente, cafea, tutun sau alți coloranți alimentari și care pot păta dinții. În timp, culoarea dinților va deveni din ce în ce mai întunecată, din cauza acestor pete.
Factori care contribuie la îngălbenirea dinților:
- Alimentele închise la culoare și cele cu aciditate ridicată.
- Obiceiuri vicioase precum fumatul.
- Placa bacteriană/tartrul.
- Tratamente îndelungate cu antibiotice.
- Mici traumatisme dentare – fisuri în smalț.
- Înaintarea în vârstă.
- Igiena dentară deficitară.
Beneficiile și riscurile albirii dinților
Albirea dinților îndepărtează eficient petele și oferă un zâmbet estetic, însă poate provoca temporar sensibilitatea smalțului și a gingiilor.
Mituri despre albirea dentară:
- Albirea dentară doare: Nu este adevărat, tratamentele specifice realizate sub supravegherea medicului stomatolog sunt, de obicei, fără durere.
- Lucrările protetice (fațete, coroane dentare) reacționează la tratamentul cu albire dentară: Restaurările dentare preexistente s-ar putea să aibă nevoie de înlocuire după tratament.
- Albirea dentară își păstrează efectele pentru totdeauna: Efectele pot dura până la 2 ani, depinzând de obiceiurile de viață ale pacientului.
- Albirea dentară sensibilizează dinții: O sensibilitate temporară este posibilă, dar aceasta dispare de obicei în 24-48 de ore după tratament.
Prețuri
Tratament de albire a dintilor | 1400 Ron |
Tratament de albire la domiciliu (include gutiere + seringi gel albire) | 1200 Ron |
Albire devitala /dinte | 400 Ron |