Când zâmbești, cât de mult din gingiile tale poți vedea? Un exces de țesut gingival care apare atunci când zâmbești (numit și expunere gingivală excesivă) vă poate afecta încrederea în sine și vă poate descuraja să vă afișați dinții. Din fericire, această afecțiune este tratabilă cu ajutorul echipei stomatologice.

Ce este un zâmbet gummy?

După cum descrie un articol din International Journal of Surgery Case Reports (IJSCR), un zâmbet cu mai mult de 2 milimetri de gingie expusă este denumit zâmbet gummy (GS).

Există mai multe cauze ale GS, inclusiv:

  • Erupție alterată a dinților în timpul copilăriei.
  • Migrarea în jos a dinților superiori sau creșterea excesivă a osului maxilar superior Mușchii buzei superioare scurte sau hiperactive, cum ar fi ridicatorul buzei superioare și ridicatorul coletului gurii, care ridică buza în sus.
  • Dacă aveți această afecțiune, fiți siguri că zâmbetele gingivale sunt destul de frecvente. Se găsesc la 10,5% până la 29% din populație și sunt mai frecvente la femei.

Tratamente pentru Zâmbete Gummy

Este esențial să discutați starea dumneavoastră cu medicul dentist, deoarece acesta va diagnostica cauza exactă a problemei și va determina cea mai bună opțiune de tratament.

Iată trei tratamente comune pentru GS:

  1. Alungirea coroanei după cum descrie Academia Americană de Parodontologia, această procedură implică îndepărtarea țesutului gingival în exces pentru a expune mai mult coroana dintelui, precum și modelarea liniei gingiilor pentru a o poziționare mai sus. Aceasta este efectuată de un specialist cunoscut sub numele de parodont. Articolul IJSCR identifică cele două părți ale acestei proceduri: gingivectomia (îndepărtarea excesului de țesut gingival) și intervenția chirurgicală osoasă (îndepărtarea excesului de os și modelarea osului maxilar). Dacă ambele etape trebuie realizate, depinde de fiecare pacient și de cât de mult exces de țesut gingival există.
  2. Injecție cu toxină botulină (BT). Când vă gândiți la toxina botulină (BT), vă puteți imagina tratamentul folosit pentru a netezi liniile și ridurile de pe față – cu toate acestea, BT are multe alte utilizări medicale, cum ar fi în tratamentul GS. Injecțiile BT pot fi utile pentru cazurile GS care implică mușchii buzelor hiperactivi, așa cum se arată într-un articol din Journal of Clinical & Diagnostic Research. În aceste circumstanțe, BT trebuie injectat în doze mici pentru a limita supracontracția mușchilor buzei superioare, care poate avea un efect opus rezultatului dorit. Acest tratament durează de obicei trei până la șase luni și trebuie repetat la fiecare șase luni până la un an. Dentiștii sau medicii care au pregătire adecvată pot efectua această procedură.
  3. Tratament ortodontic sau chirurgical. Dacă un GS este cauzat de migrarea în jos a dinților superiori sau de creșterea excesivă a osului maxilar superior, acesta poate fi gestionat de un ortodont, care este specializat în îndreptarea dinților și a maxilarului. Ei pot folosi aparate ortodontice pentru a împinge dinții în sus sau pot lucra cu chirurgi pentru a muta chirurgical dinții în sus, dacă este necesar. În cele din urmă, dacă ai un zâmbet gumos pe care ai dori să-l tratezi, vorbește cu medicul dentist. În funcție de cauză, aceștia vă vor putea sfătui cu privire la cea mai potrivită opțiune de tratament

Solicită o programare